De l'11 al 18 maig de 2024
Benviguts al

I Blanes Costa Brava International Film Festival

El Blanes Costa Brava International Film Festival (BCBIFF) neix amb la intenció de convertir-se en l’esdeveniment cinematogràfic de referència de la temporada a les comarques gironines. Tenim com a objectius contribuir al desenvolupament del cinema nacional, estatal i internacional, parant una especial atenció al talent emergent. Per això, volem oferir al públic que ens visiti els millors llargmetratges, curtmetratges i documentals de tot el món.

El festival mostrarà durant vuit dies una selecció de diferents propostes cinematogràfiques, així com un seguit d’activitats paral·leles (tallers d’interpretació, espectacles de teatre, fires a l’aire lliure, visites a llocs d’interès, exposicions de pintura, activitats per a professionals del cinema, una ruta i un concurs d’aparadors de cinema, presentacions de llibres, cercaviles, etc.), totes elles relacionades amb el cinema i pensades per gaudir en família d’una festa cultural al voltant del setè art.

Una festa on, com no podia ser d’una altra manera, gaudirem de la presència d’actors, actrius, directors i conegudes personalitats del setè art del panorama nacional, estatal i internacional. Estrelles que brillaran amb llum pròpia, i a qui acollirem de la millor manera possible perquè amb el seu glamur il·luminin la catifa vermella del festival, però també gaudeixin dels atractius racons històrics i naturals amb què compta el municipi on la Costa es fa Brava.

Una bona mostra de l’indiscutible atractiu de Blanes envers el món del cinema es va experimentar a finals de gener, amb la participació del cineasta més internacional amb què compta actualment el cinema català: J.A. Bayona, qui va encapçalar dues projeccions del seu èxit ‘La Sociedad de la Nieve’ als cinemes OCINE de Blanes. En poques hores es van vendre les entrades de les dues sales on va participar el director del film que va ser nominat als Òscar de Hollywood.

J.A. Bayona protagonitza a Blanes un col·loqui sobre "La Sociedad de la Nieve"

Blanes, capital del cinema a Catalunya durant el mes de maig

Blanes és el Portal de la Costa Brava. Ciutat fronterera entre Girona i Barcelona envoltada d’un entorn privilegiat, amb un oferta hotelera i gastronòmica de primera divisió i amb diferents propostes culturals i lúdiques per passar uns magnífics dies a casa nostra. Hem organitzat diverses activitats paral·leles per completar les projeccions diàries amb dos principals punts d’inflexió: la Gala Inaugural del dissabte 11 de maig, i la Gala de Lliurament de Premis del dissabte 18 de maig.

Per a la organització del I Blanes Costa Brava International Film Festival comptem amb la complicitat de diverses administracions públiques, començant pel propi Ajuntament de Blanes. També ens donen suport institucions relacionades amb el setè art com l’Acadèmia del Cinema Català, així com empreses relacionades amb el món del cinema, conegudes marques de productes i serveis

Especial menció mereixen les empreses, representants de diferents sectors econòmics i les entitats blanenques. L’extens teixit econòmic, social, cultural i de l’associacionisme han unit esforços amb l’equip del Blanes Costa Brava International Film Festival per organitzar tot tipus d’esdeveniments, així com per col·laborar en diverses tasques.

Blanes

Suport dels mitjans de comunicació

Un esdeveniment tan important no podia passar desapercebut pel seu atractiu tant cultural com social. Per això, comptem amb el recolzament dels mitjans de comunicació de referència al territori: des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals –a través dels diferents canals televisius i radiofònics de l’actual 3CAT- fins a la Xarxa Audiovisual Local, passant per Diari de Girona, El Punt-Avui, l’Agència Catalana de Notícies, TV La Selva, Ràdio Marina, així com diversos mitjans locals i comarcals.

Per començar a escalfar motors, una setmana abans del festival –el dissabte 4 de maig- es desplaçarà aquí el conegut presentador i showman Llucià Ferrer, que emetrà des de Blanes el seu programa ‘El vermut de Llucià Ferrer’ a través de Ràdio Flaixbac. D’altra banda, les dues gales amb què comptarà el festival seran emeses en directe per televisió, perquè tothom les pugui gaudir sigui on sigui.

En definitiva, hem animat als cineastes de tot el món a presentar els seus projectes a concurs al festival, i al públic d’arreu a gaudir de l’11 al 18 de maig del gran Festival de Cinema que hem preparat.

Llarga vida al Cinema!

Skip to content