De l'11 al 18 maig de 2024
19 de maig

Palmarès BCBIFF 2024: Tots els premis

‘Pájaros’, ‘El fred que crema’, ‘Cuentas divinas’ i ‘La banyera’, guardonades al I Blanes Costa Brava International Film Festival

El fred que crema
Cuentas DIVINAS
La Banyera

Macarena Gómez, Eduard Lloveras, Edith Martínez, Adrià Collado, Celia Freijeiro, Abel Folk, Iñigo Arramburru i Soledad Mayol encapçalen el palmarès dels 26 premis lliurats a la Gala de Cloenda presentada per Pep Plaza

Blanes, 20 maig 2024.

Aquest cap de setmana s’han apagat els focus que han il·luminat durant vuit dies les projeccions i activitats que han format part del I Blanes Costa Brava International Film Festival. El darrer esdeveniment va tenir lloc dissabte al vespre, amb la Gala de Cloenda on es va donar a conèixer el palmarès
d’aquesta primera edició.

Un impecable i enginyós Pep Plaza es va encarregar d’anar introduint els diferents blocs on es feien públics els 26 premis –que en realitat van ser 27, ja que el veredicte del jurat incloïa un ex-aequo que va fer augmentar la xifra inicial de guardons- de les diferents categories en què s’estructura el festival. Inclouen diferents categories, tant pel que fa a curtmetratges i llargmetratges, com a guardons tècnics i de temàtica.

Gala Final del Blanes Costa Brava International Film Festival

Palmarès del I Blanes Costa Brava International Film Festival

El veredicte dels membres del jurat, format per 60 especialistes en diferents camps de les arts, es va anar donant a conèixer al Teatre de Blanes amb bona part dels protagonistes dels films premiats asseguts al pati de butaques. Es van encarregar de lliurar-los Ruth Gabriel, Assumpta Serna, Achero Mañas, Ingrid Rubio i l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández.

Els 27 guardonats i guardonades han rebut com a premi l’escultura del Blanes Costa Brava International Film Festival, obra de l’artista blanenc Jordi Coll, i sis dels guardonats un premi en metàl·lic de 1.000 € cadascun d’ells. S’ha atorgat a les tres millors pel·lícules tant pel que fa a llargmetratges com curtmetratges, així com en les tres categories de Nacional, en Llengua Catalana i Internacional.

Una catifa vermella farcida d’estrelles cinematogràfiques

El preàmbul per conèixer el palmarès del festival, abans que comencés la gala, va ser la desfilada de famosos i celebritats que anaven arribant al Teatre de Blanes trepitjant la catifa vermella. Així, van lluir amb llum pròpia estrelles com ara Macarena Gómez, Adrià Collado, Ruth Gabriel, Eulàlia Ramon, Eduardo Lloveras, Jorge Onieva, Assumpta Serna i Eva Bonald.

També s’hi va poder veure Sebastià d’Arbó, Ignacio Nacho, Carlos Fuentes, Amaia San Sebastián, Scott Cleverdon, Ingrid Rubio, Achero Mañas, Nuria Gago, Iñigo Arramburu, Rafa Guerrero, Ignacio Nacho, i la dosi d’exotisme afegit de l’actriu Farah El Fassi, nominada al premi a la millor actriu protagonista pel film marroquí ‘Quitte ou Double’.

Altres al·licients de la Gala de Cloenda

La Gala de Cloenda del I Blanes Costa Brava International Film Festival també va comptar amb d’altres al·licients artístics. No tan sols amb les intervencions de Pep Plaza, qui va demostrar una vegada més el seu savoir faire, la seva bonhomia i expertesa en l’art de la imitació, el cant i la música. Al llarg de la vetllada també van haver-hi tres altres intervencions artístiques de marcat signe blanenc.
D’entrada, la benvinguda la va donar la Coral Solstici de Blanes, qui va interpretar dues cançons: ‘Bring me little wàter Sylvie’ amb percussió corporal i ‘El Soldadet’, un conegut tema dels Manel. Una altra actuació local va anar a càrrec del veterà grup de teatre blanenc El Mirall, que va oferir un fragment del seu darrer muntatge ‘Nebulosa’, on el plat central és una veterana cançó de Joselito, l’històric nen prodigi del cinema espanyol de mitjans dels anys 50: ‘La Campanera’.

Més actual va ser la cançó que va oferir Mireia Pagès –guanyadora del Premi Recull a la Millor Cançó en Català 2024-, qui va interpretar un emotiu tema de la banda sonora del film ‘La La Land’ sobre la bogeria de ser artistac, i un altre de propi. L’altra ingredient amb què va comptar la gala també era artístic, però d’un caire ben diferent.

Veredicte del Concurs d’Aparadors de Cine i Actuació final de Pep Plaza

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández; el regidor de Promoció de la Ciutat, Joan Felip, i el regidor de Cultura i director del Festival de Cinema, Jordi Calvet, es van encarregar de fer públic el veredicte del Concurs d’Aparadors de Cine. Ha estat un dels ingredients que ha format part del munt d’activitats paral·leles que ha inclòs el I Blanes Costa Brava International Film Festival.
Un total de 41 comerços han participat en el concurs on s’han guardonat els tres millors aparadors ambientats en pel·lícules de tots els temps. El veredicte ha atorgat tres primers premis on s’havia de valorar l’originalitat, materials utilitzats en el disseny de l’aparador, així com la composició de conjunt. No ha estat una tasca fàcil, perquè realment tots els comerços han invertit una bona dosi d’imaginació i qualitat.

El primer premi, de 350 €, ha estat per a l’aparador de la botiga de roba Can Saura, on s’hi reproduïa l’èxit dels anys 80 ‘E.T.’, envoltat de dues estatuetes dels Premis Òscar de Hollywood a mida humana, així com una acurada reproducció d’una màquina de filmació cinematogràfica. El segon premi, de 200 €, ha estat per a Perfumeria Xaloc, que ha triat un clàssic dels anys 50 ‘Singin‘ in the rain, i el tercer guardó, de 100 €, l’ha guanyat la botiga de regals i articles de festa D’Cor, amb el film d’animació ‘Up’.

Les imitacions i intervencions musicals amb què també va anar farcint Pep Plaza la seva actuació com a mestre de cerimònies va contribuir al fet que la gala es fes curta, sobretot pel bon humor i la connexió que va establir amb el públic des del minut zero. De fet, quan al final de tot va fer un còctel d’imitacions musicals amb Joaquín Sabina, Joan Manuel Serrat, Raphael, la Orquesta Mondragón, i fins i tot Los payasos de la tele, el pati de butaques format principalment per gent del setè art es va aixecar dempeus espontàniament per dedicar-li un sentit aplaudiment i una ovació que l’humorista va confessar que li havia arribat certament al cor.

Llarga vida al Cinema!

Skip to content